MARDİN / ARTUKLU - Çatak İlkokulu

Ara

15.12.2023'te  20.00'de Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında yapılmış  olan Çevrim İçi Etkileşimli Kitap Okuma Konferansına katılan Okul Öncesi Öğretmenimiz Rana TAŞ''ın katıldığı Çevrim İçi Etkileşimli Kitap Okuma Konferansından görüntüler.

Ara

Çatak İlkokulu olarak Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Meslekler Sözlüğü oluşturduk. Katkıları nedeniyle öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi de kutlarız.

Ara

Çatak İlkokulu olarak velilerimizin katılımıyla ''KİTAP HASTANESİ'' etkinliğini yaptık. Kitaplığımızda yıpranan kitapları belirleyip velilerimizle birlikte onardık. Daha sonra kitaplarımızı kullanırken uyulması gereken kuralları velilerimizle birlikte belirledik.

Ara

Velilerimizin katılımıyla birlikte hikaye zamanı yapıldı. Velilerimiz tarafından hikaye okundu ve etkileşimli bir şekilde bilinmeyen kelimelerin anlamı araştırıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesine veliler davet edildi ve velilerin destek ve katılımı istendi.

Şbt

Velilerimizin çocuklarının sınıf ortamlarındaki durumlarını gözlemlemeleri, çocuklarının kitap okuma alışkanlığını pekiştirmeleri  için velilerimizi sınıfımızda misafir ettik.

Şbt

EBA öğrenci girişi için ;

https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabilirsiniz.

EBA ŞİFREMİ UNUTTUM ? EBA ŞİFREMİ NASIL ALABİLİRİM ?

Eba şifresini kaybeden öğrenciler ne yapacak ?

Eba öğrenci şifresi nasıl alınır ?

EBA Giriş ekranında Öğrenci → EBA yolunu izleyecek.

Açılan ekranda yer alan "Şifremi Unuttum" linkine tıklayacak.

TC Kimlik Numarasını girecek.

Eba şifre için Bir doğrulama yöntemi seçecek.

e-Postayı seçtiysen:
Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve "Gönder" butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve "Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum" bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).
e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas.

Yeni şifreni belirle ve "Kaydet" butonuna tıkla.

Cep telefonunu seçtiysen:

Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve "Gönder" butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve "Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum" bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas.
Yeni şifreni belirle ve "Kaydet" butonuna tıkla.